Komandor VR Point

Design Concept of Kiosk with Space Restrictions

This commercial kiosk for premises with space restrictions is an example of our activities. We designed a compact kiosk solution for shopping centres on a 5×2 meter ground-plan.

This job assignment from a furniture retailer should replace a regular store in a shopping centre. It offers a place for a cabinet, a chair and the salesperson’s desk with an opposite seating for the potential customer. In addition to that, there is an area with a stroll chair similar to living room. As the result the virtual reality technology allows the customer to view the interiors the company offers.

Our studio designed these virtual interiors and made them ready for the 3D processing for VR. For those who do not want to approach the dealer or they are just passing by, there are handouts available and a TV screen showing commercial spots. On the other side of the kiosk you will find touch screen computers with all the products offered.

Finally it was important to make sure that the kiosk could be almost completely closed after working hours. Also because of the handout materials and tools it needed to have storage.


Design kiosku na omezeném prostoru

Obchodní kiosek na omezeném prostoru je příkladem komplexnosti našeho působení. Pro výrobce zakázkového nábytku jsme navrhli celistvý obchodní stánek do nákupních center na půdorysu 5x2m.

Ten svou funkčností zastupuje běžný obchodní prostor. Uvnitř nabízí místo pro skříň, židli a stůl prodejce a související sezení pro zákazníky, doplněné o otočné křeslo v zóně. Tato část kiosku navozuje pocit obývacího pokoje. Zákazník se v něm může pomocí virtuální reality porozhlédnout ve vytvořených prostorech, které prezentují možnosti výrobce.

Virtuální prostory byly vytvářeny a následně připravovány pro VR u nás. Pro ty, kteří nechtějí oslovovat prodejce, či jdou jen kolem, je pak k dispozici TV s běžícími spoty, doplněné o volně přístupné letáky. Z druhé strany pak naleznou návštěvníci dotykové PC, kde je možné konfigurovat dostupné produkty.

Důležitou součástí návrhu bylo zohlednění potřeb stánek po otevírací době. Tedy možnost alespoň částečně uzavřít a schovat tak volně ležící materiály a pomůcky.

 

  • Categories:

    Space Design
  • Client:

    Komandor
See Project

Click & Share US